Info auf Deutsch    Gå til forsiden    Oversigt    Udskriv printvenlig   

Fordring af den overvægtige kat

Hvornår bliver katte overvægtige?
Katten er generel god til at regulere den mængde mad den indtager i forhold til dens behov. Det er således ikke normalt for katte at blive overvægtige. Hvis de dog altid har adgang til meget velsmagende foder, er neutraliserede eller af andre årsager mindre aktive, kan deres energi indtagelse meget let overstige deres behov.

Adgang til foder
Man vil naturligvis være god ved sin kat, men dette betyder ikke at ens kat bare skal have uhindret adgang til foder. Undersøgelse har vist at 50 % af vore kæledyr er overvægtige. Dette er stort set altid pga. at de får for meget at spise. Overvægt er således en tilstand man bør forsøge at forebygge frem for at behandle, da de sekundære tilstande som følger med overvægt kan have en kedelige konsekvenser for katten. Disse er som for mennesker f.eks. sukkersyge, hjerte-, led- og leverproblemer.

Langsomt vægttab
Hvis katten er blevet overvægtig, er det derfor meget vigtig at den taber sig. Man skal altid huske at en ”lynkur” til tab af vægt er meget uheldig. Det er således vigtigt at vægttabet foregår langsomt. Hertil findes der diæter, som sikrer at katten får mindre energi og samtidig har mæthedsfornemmelse. Du er meget velkommen til at kontakte os for en snak om fodring af din kat.